+420-728-405-583
info@jogala.cz
...

Yogi čaj

Yogi čaj

V zimním období se naše chuť přirozeně mění – více jíme, a také máme častěji chuť na horké a sladké. Vydatný yogi čajs mlékem, cukrem a kořením nám pomůže načerpat síly, doplní energii a zahřeje.

Účinky čaje: prohřátí organismu, antibakteriální účinky, posiluje imunitu, pomáhá při nachlazení, kašli a zánětům a bolestem krku. Směs koření podporuje trávení a vylučování, čistí krev. Čaj pomáhá proti slabosti a únavě, přináší úlevu při bolestech hlavy a prospívá mozkové činnosti, uvolňuje mysl k relaxaci a působí jako jemné afrodisiakum.

Není vhodný: pro těhotné – může vyvolat předčasný porod, pro lidi s onemocněním žlučníku, srdce nebo plic. Při silném zahlenění je vhodné podávat čaj bez mléka.Večerní popíjení tohoto čaje je lepší omezit – čaj louhovaný v mléce je velmi povzbuzující! Nejvhodnější je pít ho ráno nebo během dne.Recept: Do 700 ml vroucí vody nasypte 2 čajové lžičky směsi koření (skořici, hřebíček, kardamon, zázvor a bílý pepř) a 4 lžičky sypaného černého čaje. Použijte levný černý čaj, nejlépe indický Ásám nebo čaj cejlonský. Přidejte asi 2 polévkové lžíce cukru. Vše 2 minuty povařte, přilijte 300 ml mléka a znovu přiveďte k varu, dokud mléko nevzkypí. Jakmile mléko vzkypí, hrnec rychle odstavte z plamene a nápoj ihned sceďte přes jemnější sítko. Nakonec čaj doslaďte podle chuti. Yogi čaj popíjejte vždy teplý!